Skandal s nabavkom maski - podneta ostavka

Nemački poslanik Hrišćano-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel podneo je ostavku.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.03.2021.

23:04

Skandal s nabavkom maski - podneta ostavka
Shutterstok/Alexandros Michailidis

Na to se odlučio pod pritiskom stranačkih kolega posle otkrića da je njegova kompanija profitirala od poslova nabavke maski na početku pandemije.

Nikolas Loebel ranije je najavio da će podneti ostavku u avgustu, malo pre nemačkih nacionalnih izbora, ali se suočio sa stalnim kritikama stranačkih kolega plašeći se reakcije birača na izborima koji će ovog vikenda biti održani u dva regiona.

Njegovom stranačkom kolegi Georgu Nuslainu je prethodno ukinut poslanički imunitet jer se našao pod krivičnom istragom zbog posredovanja u nabavkama maski.

Nemački nedeljnik Špigel je preneo da je skoro 20 poslanika bilo uključeno u slične poslove, mada nije naveo da li su imali bilo kakvu finansijsku dobit.

Guverner savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija Armin Lašet, mogući naslednik Angele Merkel na mestu kancelara u septembru, pozvao je poslanike koji su pokušali da profitiraju od pandemije da odmah napuste parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: