Papa Franja: Posetio sam Irak uprkos porastu slučajeva korone

Papa Franja izjavio je danas da je odlučio da poseti Irak uprkos porastu broja slučajeva kovida 19, nakon mnogo molitvi i razmišljanja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.03.2021.

16:10

Papa Franja: Posetio sam Irak uprkos porastu slučajeva korone
Foto Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Sugerisao je i da će Bog zaštititi od virusa one koji su došli da ga vide.

Obraćajući se novinarima u avionu koji se vraćao sa putovanja, papa Franja je rekao da je shvatio da neki konzervativni katolici smatraju da je njegov sastanak sa ajatolahom Alijem al-Sistanijem bio "na korak od jeresi", ali i naglasio da je ponekad potrebno preduzeti rizik u međuverskim odnosima, preneo je Rojters.

On je istakao da ga je putovanje, njegova prva inostrana poseta u poslednjih 16 meseci, učinilo mnogo umornijim nego prethodna putovanja.

Papa Franja je, pak, istakao da se oseća preporođenim nakon što je imao utisak da je bio "zatvoren" ograničenjima uvedenim zbog koronavirusa.

On je dodao da "84 godine ne dolaze bez prtljaga" i da ne može da kaže da li će manje putovati u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: