"Iskreno, šokirana sam odlukom"; "Ovo je skandalozno u demokratskom svetu"

Zamenica gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Adrijana Hodžić najavila je danas žalbu Vrhovnom sudu na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Petrit Prenaj
EPA-EFE/Petrit Prenaj

Pročitajte još:

Na KiM poništeni glasovi u nekoliko sredina

Odluka je podrazumevala poništenje glasova koje je na parlamentarnim izborima dobila Ujedinjena zajednica u Zvečanu, Leposaviću i Severnoj Mitrovici.

"Ovo je skandalozna odluka, pre svega političke prirode, jer kako je moguće da zabranite građanima da iskažu svoju političku volju", rekla je Adrijana Hodžić za Kosovo Onlajn, dodajući da se tako nešto do sada nigde "nije dogodilo u demokratskom svetu". "Iskreno, šokirana sam odlukom. Kosovo je propustilo svoju šansu da pokaže da je demokratija. Više je nego očigledno da je neko želeo da eliminiše jednu političku opciju kako bi drugu ubacio u parlament. Zaista nemam šta više da kažem, osim da ćemo se žaliti Vrhovnom sudu", navela je Hodžićeva.

Ranije danas Izborni panel za žalbe i predstavke poništio je 4.205 glasova koje je dobila Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić, koja je prema konačnim rezultatima osvojila ukupno 6.422 glasa i jedno mesto u kosovskom parlamentu.

Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu koji odluku mora da donese u roku od 72 sata, a odluka Vrhovnog suda je konačna i obavezujuća za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu