"Pitanje vremena kad će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova"

Poslanik Albanske koalicije "Jednoglasno" Fatmir Đeka komentarisao je izjavu premijera Zdravka Krivokapića da nikada ne bi dao saglasnost za priznanje Kosova.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/ STRINGER
Foto: EPA-EFE/ STRINGER

Pročitajte još:

"Ako povučemo priznanje Kosova, pašće vlada"

U situaciji kada je samo pitanje vremena kada će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova, izjava premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića beogradskim medijima o Kosovu je politički kratkovida, nerazumna i štetna, ocenio je poslanik Albanske koalicije "Jednoglasno" i lider Demokratske partije Fatmir Đeka.

"Pre svega za njegovu krhku vladu i njega lično, jer dodatno potkopava njihovu poziciju kako na međunarodnom i regionalnom planu, tako i unutar naše države. Jer, bitka za Kosovo je odavno završena. Ko to ne shvata i ne razume, promašio je vreme i prostor u kom živi. Stoga si, poštovani premijeru, kasno stigao na Kosovo ravno", poručio je Đeka, prenose crnogorske "Vijesti".

Podsetimo, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za deo stanovništva te zemlje pitanje Kosova i Metohije emotivno i da smatraju da je to neotuđivi deo Srbije.

"Taj deo našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali sve je završeno pre mog dolaska u vladu i pre ove vlade", naveo je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu