"Grenel je budala"

Američki analitičar Danijel Server izjavio je da smatra da predstavništvo Prištine u Izraelu ne bi trebalo da bude otvoreno u Jerusalimu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

10:43

Screenshot/TV B92, arhiva

Server, inače albanski lobista, rekao je za TV Dukađini, da je to njegov lični stav i naveo da je glavno priznanje Izraela, jer "to nešto vredi", prenosi portal Ekonomija onlajn.

Govoreći o izaslaniku bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Ričarda Grenela, rekao je da je on uticao na rušenje vlade Aljbina Kurtija prošle godine i nazvao ga "budalom".

"Grenel ne voli Kurtija, jer je insistirao na reciprocitetu u odnosima sa Srbijom, mada je pokazao i određenu fleksibilnost u pogledu carina. Grenel je budala. Naporno je radio na uklanjanju Kurtija sa mesta premijera prošli put. Ipak, to je pomoglo Kurtiju da ostvari veliku pobedu", rekao je Server.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: