Mediji: Koja ekipa je trebalo da nasledi Belivukovu grupu?

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom nastavi s poslovima Veljka Belivuka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

10:47

Mediji: Koja ekipa je trebalo da nasledi Belivukovu grupu?
Foto: ata images

Nova organizovana kriminalna grupa koja se spremala da nasledi uhapšenu grupu Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, i planirala da nastavi saradnju sa crnogorskim kavačkim klanom navodno je ekipa Beograđanina Nikole Vušovića (31), zvanog Džoni sa Vračara, prenose mediji.

Kako se prenosi, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

"Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva", saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

Vušović se navodno trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka nameravao da se vrati u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: