Titov unuk osuđen na 8 meseci zatvora

Edvard Broz (70), jedan od unuka nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, osuđen je u odsustvu u Višem sudu u Beogradu na osam meseci zatvora.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ ANDREJ CUKIC
EPA/ ANDREJ CUKIC

On je osuđen zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj G. P.

Edvardu Brozu je izrečena prvostepena presuda u odsustvu, jer je u bekstvu od 2008. godine , navodno, živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", rečeno je agenciji Tanjug u Višem sudu u Beogradu.

Sednica Apelacionog suda po žalbama na ovu prvostepenu presudu zakazana je za četvrtak 11. mart. Posle udesa je pobegao u Hrvatsku

Edvard Broz je odmah posle udesa u Zemunu pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. godine na graničnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju.

Posle tri dana je pušten da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.

Krajem marta 2008. godine, Broz se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao.

Tačnije, nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa je sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu