Joksimovićeva: Značajna podrška SAD za evropsku budućnost Srbije

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri razgovarali su danas.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.03.2021.

15:17

Joksimovićeva: Značajna podrška SAD za evropsku budućnost Srbije
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC /bs

Oni su razgovarali o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, odnosima dveju zemalja, kao i o situaciji u regionu.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je informisala američkog ambasadora o aktivnostima Vlade Srbije u realizaciji reformskih prioriteta koji su deo evropske agende naše zemlje, pre svega u oblastima vladavine prava, ustavnih reformi, slobode medija ali i onima u sektorskim politikama koje doprinose otpornosti i održivosti srpske ekonomije.

Joksimovićeva je naglasila da američka politička i razvojna podrška usmerena na jačanje demokratije i ljudskih prava, kao i ona koja se odnosi na preduzetništvo, konkurentnost domaće privrede ili energetski sektor, u velikoj meri doprinosi da Srbija što pre dostigne standarde EU.

"Time ne samo da ubrzavamo naš put ka članstvu u EU, već pre svega zajednički radimo na osnaživanju srpske ekonomije i društva i pomažemo građanima u savladavanju posledica krize izazvane pandemijiom kovid-19", rekla je Joksimovićeva.

Ambasador Godfri izrazio je uverenje da će SAD i Srbija i ubuduće nastaviti da rade na jačanju partnerskih odnosa, kao i da njegova zemlja u potpunosti podržava evropski put Srbije.

Istakao je da globalna kriza koja teško pogađa čitav svet ipak nije prepreka za realizaciju zajedničkih planova koji vode regionalnom infrastrukturnom povezivanju i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: