"Dara iz Jasenovca" kod Vučića: Nema veze što nećemo dobiti Oskara. Tako mnogo, sa tako malo godina VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je Biljanu Čekić, devojčicu koja je igrala ulogu Dare Ilić u filmu "Dara iz Jasenovca", i članove njene porodice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

07:58

Screenshot/ TV B92

On je najpre čestitao svim ženama 8. mart. "Želeo bih danas na 8. mart svim ženama, devojkama i devojčicama, našim majkama, bakama, da čestitam Dan žena i kažem da smo mi muškarci bez žena ništa, bez njihove podrške i pomoćI, jer su one oslonac i stub našeg društva", naglasio je on.

Vučić je istakao da žene umeju da gledaju u budućnost i čak na pravičniji način rešavaju sve probleme sa kojima se suočavamo. Posebno je, kako kaže ponosan što je ugostio devojčicu Biljanu Čekić i njenu porodicu, a nju je nekoliko puta oslovio i sa Daro, umesto sa Biljana.

"Danas sam posebno ponosan što mogu da ugostim Biljanu i njenu porodicu. Biljana je, iako znam da nam za takav film nikada neće dati Oskara, zaslužila i više od Oskara i za građane Srbije kao i da ga je dobila", rekao je Vučić.

On je istakao da je Biljana simbol, i to ne samo jedne fantastične uloge koju je odigrala, izrazivši uverenje da je pred njom još mnogo takvih i još boljih uloga. "Ovo je tako važno za srpski narod, da nikada njenu ulogu nećemo zaboraviti. Ona je to uradila na predivan način, sa mnogo emocija. Veliko hvala za sve što je, a to je tako mnogo, sa tako malo godina, uradila za srpski narod, za Srbiju, RS", rekao je Vučić.

Devojčica se potom zahvalila predsedniku Srbije i kazala da joj je drago što je došla u beograd, koji joj se mnogo dopao i u kom jeupoznala mnoge divne ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: