Tinejdžeri se spremaju za rat sa Rusijom

Sve više estonskih tinejdžera prolazi obuku za učešće u potencijalnom ratu sa Rusijom, saopštili su eksperti televiziji RT.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 07.03.2021.

11:17

Tinejdžeri se spremaju za rat sa Rusijom
EPA-EFE/ Valda Kalnina

Ministar odbrane Estonije Kale Lanet primetio je porast broja mladih ljudi koji su spremni da učestvuju u pružanju otpora protivniku. Prema rezultatima ankete, njihov udeo je porastao sa 54 odsto na 63 odsto.

Po mišljenju eksperata, u ovoj baltičkoj državi raste rusofobija koju podgrevaju zvanične vlasti, pokušavajući da zaplaše stanovništvo govoreći o opasnosti koja dolazi spolja, prenosi Sputnjik.

"Mit o ruskoj pretnji postao je opsesija estonskih vlasti, a zahvaljujući velikoj propagandi značajni deo stanovništva se „zarazio“ rusofobnim alarmizmom“, navodi ruski ekspert sa instituta za ekonomiju, Ruske akademije nauka Leonid Vardomski.

Stručnjak je naglasio da uz pomoć širenja alternativnog pogleda na Rusiju, vlasti Estonije pokušavaju da skrenu pažnju građana sa unutrašnjih problema.

Vladimir Vorotnikov, stručnjak sa Instituta za međunarodna istraživanja univerziteta MGIMO, smatra da ovo nije prvi put da vlasti Estonije, kod svoj stanovništa, predstavljaju Rusiju kao neprijatelja i čak imaju uspeh u tome.

Ranije je ministar odbrane Estonije Kale Lanet izjavio da Moskva predstavlja najveći pretnju za bezbednost zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: