Tiodorović najavio: Tražićemo najstrože mere; kada će do kraja epidemije doći zavisi od dve stvari

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo Kriznog štaba i na narednoj sednici, zakazanoj za utorak, tražiti najstrože mere.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Tiodorović je za Radio Beograd rekao da je neophodno tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.

Ocenjujući proteklu godinu od pojave prvog zaraženog koronavirusom u Srbiji, Tiodorović je ocenio da je bila izuzetno teška i da smo je, kako je rekao, "jedva izdržali".

"U ovom sadašnjem slučaju uključeni su lekari gotovo svih specijalizacija. Stanovništvo je takođe iscrpljeno. Ipak, realno i bez politizacije, mi smo ipak radili dobro, u ovakvim uslovima i više od očekivanog", smatra Tiodorović.

On je dodao da je bilo i grešaka i da kao najveće greške smatra zaražavanje u staračkim domovima i kritične situacije u julu, novembru i decembru.

"Svaka epidemija ima svoj kraj, ali kada će do njega doći, zavisi od dve stvari - zdravstvenog sistema i odgovornosti pojedinca", ukazao je Tiodorović.

On je naveo da će, ako u Srbiji bude vakcinisano tri do tri i po miliona ljudi, uz one koji su već stekli imunitet, to biti između 60 i 80 odsto stanovništva i da će to značiti da je epidemija pod kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu