Nemiri u Švedskoj VIDEO/FOTO

Švedska policija danas je počela da rasteruje na stotine protivnika antipandemijskih mera koji su organizovali protest u glavnom gradu Stokholmu.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2021.

18:29

Nemiri u Švedskoj VIDEO/FOTO
Foto: Profimedia

Protest je organizovan uprkos zabrani velikih skupova.

Policija je blokirala most u centru grada i na svojoj veb stranici saopštila da je u dijalogu sa organizatorima kako bi nagovorila demonstrante da se raziđu, prenosi Rojters.
Foto: Profimedia
Na TV snimcima se vidi kako policija odbija neke demonstrante, a prema izveštajima, jedan policajac je lakše povređen i prebačen u bolnicu.

Prema švedskom dnevnom listu Dagens Niheter, demonstranti su doputovali iz nekoliko delova zemlje u kojoj je na snazi zabrana javnog okupljanja više od osam ljudi.
Foto: Profimedia
Švedska, koja ima 10 miliona stanovnika, u petak je registrovala 4.831 novi slučaj koronavirusa i 26 novih smrtnih slučajeva, ukupno 13.003 preminulih od kovida 19.

Vlada je prošlog meseca objavila da će skratiti radno vreme restorana, barova i kafića i pooštriti ograničenja broja ljudi koji smeju biti u prodavnicama, u pokušaju da izbegne treći talas pandemije kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: