Mjanmar: Nanizali žensku odeću na žice kako bi usporili policiju; "Loša sreća za muškarce"

Demonstranti u Mjanmaru nanizali su žensku odeću na žice razapete preko ulica kako bi usporili policiju i vojnike.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2021.

16:17

Mjanmar: Nanizali žensku odeću na žice kako bi usporili policiju;
Foto Tanjug/AP Photo

Prolaženje ispod takvog veša tradicionalno se smatra lošom srećom za muškarce.

"Mlađa generacija danas više ne veruje u to, ali vojnici i dalje veruju i to je njihova slabost. Dakle, možda ćemo dobiti više vremena za trčanje ako nam priđu u slučaju nužde", rekla je jedna učesnica protesta Rojtersu.

Video zapisi na društvenim mrežama pokazuju kako policija skida redove odeće pre nego što prođe ispod žica. Prema verovanju, prolaženje ispod predmeta koji se koriste za pokrivanje privatnih delova žena nije samo loša sreća već i sramota za muškarce.

Više od jednog meseca demonstranti širom Mjanmara protestuju protiv vojnog puča u kojem su 1. februara srušena vlada i uhapšeni premijerka Aung San Su Chi i stotine drugih političara.

Više od 50 demonstranata ubile su snage bezbednosti, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: