Kamion udario minibus u Egiptu, najmanje 18 poginulih

U saobraćajnoj nesreći na autoputu u Egiptu poginulo je najmanje 18 osoba, a povređeno još pet kada je juče kamion sa prikolicom udario u minibus.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2021.

11:55

Kamion udario minibus u Egiptu, najmanje 18 poginulih
Ilustracija: Shutterstock/supparsorn

Nesreća se dogodila u blizini grada Atfih, 100 kilometara južno od Kaira, prenosi AP.

Agencija prenosi da su vlasti saopštile su da je do nesreće došlo kada je guma na kamionu eksplodirala, zbog čega se prevrnuo i sudario sa minibusom.

Po do sada dostupnim podacima najmanje 18 putnika je poginulo, a pet povređeno i oni su prebačeni u obližnje bolnice, a vozač kamiona je uhapšen.

Saobraćajne nesreće odnesu hiljade života svake godine u Egiptu, a zvanična državna agencija za statistiku navodi da se u 2019, poslednjoj godini za koju su dostupni podaci, dogodilo oko 10.000 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo preko 3.480 ljudi, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: