Još jedan zemljotres

Američki geološki centar potvrdio je da je danas registrovan još jedan potres jačine 6,4 u blizini Novog Zelanda, prenosi TASS.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2021.

08:59

Još jedan zemljotres
Ilustracija: Depositphotos/ destinacigdem

Agencija navodi da je epicentar zemljotresa registrovan na 176 kilometara severoistočno od grada Gisborna, koji ima približno 34.000 stanovnika, i na dubini od 9,2 kilometra, a da informacija o žrtvama ili pričinjenoj šteti u ovom potresu za sada nema.

Američka geološka služba izvestila je u četvrtak o zemljotresu jačine 8,1 u blizini nenastanjenih ostrva Kermadek koja pripadaju Novom Zelandu što je izazvalo evakuacije i upozorenja na cunami širom južnog Pacifika.

Vladina agencija za Geološka istraživanja Južne Australije (GŠA) saopštila je da je otprilike 25 manjih potresa jačine 5,0 i više registrovano nakon tog snažnog zemljotresa u blizini obala ostrva Kermadek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: