Produžava se vanredno stanje u Japanu; "Sistem prenapregnut"

Vlada Japana produžiće vanredno stanje u regionu Tokija za još dve nedelje jer je zdravstveni sistem u tom delu još prenapregnut zbog velikog broja pacijenata.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

10:04

Produžava se vanredno stanje u Japanu;
EPA/JEROME FAVRE

On je objasnio da je vlada dobila preliminarno odobrenje stručnjaka da produži vanredno stanje do 21. marta za Tokio i tri susedne prefekture, prenosi AP.

Premijer Jošihide Suga je 7. januara proglasio vanredno stanje za Tokio i prefekture Kanagava, Saitama i Čiba, koje je kasnije produženo do 7. marta.

Vanredno stanje koje je bilo na snazi u drugim prefekturama ukinuto je prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: