Mediji: Ko je posećivao Eleza u zatvoru?

Vođa jedne od regionalnih kriminalnih grupa Darko Elez, pre izručenja Sarajevu, ispitan je ponovo u prostorijama ekstradicionog pritvora.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

08:25

Mediji: Ko je posećivao Eleza u zatvoru?
Foto: Profimedia

Tom prilikom svoje odgovore i saznanja o određenim krivičnim delima počinjenim u Srbiji, od kojih se neka tiču saradnje sa ekipom Veljka Belivuka, ali i likvidacijama počinjenim u Srbiji, potvrdio je i na poligrafu

ovom trenutku istragu, međutim, koja se vodi u našoj zemlji, najviše interesuju zločini koji su dovođeni u vezu sa Elezom, ali i zaštiti koju je uživao ne samo dok je izdržavao kaznu u Sremskoj Mitrovici, već i kasnije, po izlasku sa robije.

"Elez je uživao gotovo povlašćeni tretman u zatvoru", navodi sagovornik "Novosti" iz istrage.

"Osuđen je na devet godina robije za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovine narkoticima. Iz zatvora je izašao posle osam godina, a prethodno je nekoliko godina proveo u otvorenom odeljenju. Neki od zatvorskih stražara su posvedočili da je od 2017. godine imao veoma zanimljive posete. O tome će tek biti govora", navodi on.

Povezanost Eleza i Belivuka, kao i njihovo delovanje pod okriljem "kavačkog klana", posebno jednog od navodnih vođa Radoja Zvicera, predmet je dalje istrage. U fokusu su i njihovi zaštitnici u redovima srpske policije, ali i među državnim funkcionerima.

Nova hapšenja i privođenja očekuju se narednih dana, a o svim saznanjima bezbednosnih službi biće reči i na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za subotu po podne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: