Stravičan napad na LGBT: Nacrtali mu kukasti krst, povredili genitalije i opljačkali ga FOTO/VIDEO

Nepoznati počinioci napali su člana LGBT Foruma Progres i štićenika Skloništa za LGBT osobe.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.03.2021.

10:27

Stravičan napad na LGBT: Nacrtali mu kukasti krst, povredili genitalije i opljačkali ga FOTO/VIDEO
TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Nacrtale su mu kukasti krst u predelu grudi, naneli povrede i opljačkali.

To je saopštila predsednica Upravnog odbora Foruma Bojana Jokić na svom tviter nalogu.

Član LGBT Foruma Progres napadnut je sinoć oko 20 sati ispred porodične kuće u Podgorici.

Jokićeva je apelovao na nadležne da što pre pronađu i procesuiraju napadače.

Ona je navela da je napadnuti mladić završio u Kliničkom centru, gde mu je pružena lekarska pomoć, preneli su crnogorski mediji.

Beograd: Stop nasilju - Balkan bez homofobije

Lezbejska i solidarna gej mreža organizovala je sinoć u centru Beograda protestno okupljanje ispred ambasade Crne Gore zbog, kako navode, pokušaja ubistva homoseksualnog muškarca u Podgorici.

U Knez Mihailovoj ulici okupilo se nekoliko aktivista te mreže, koji su razvili transparent na kojem piše "Stop nasilju - Balkan bez homofobije".

Prema saopštenju nevladine organizacije LGBT Forum progres, član te organizacije i štićenik Skloništa za LGBT osobe napadnut je ispred porodične kuće u Podgorici kada je krenuo da poseti svoju majku.

LGBT Forum Progres ukazuje na to da je to samo jedan u seriji mnogobrojnih homofobnih zločina iz mržnje u regionu, i u tom smislu navode da se pre dva meseca slična stvar desila i u Zagrebu kada je molotovljevim koktelom u parku napadnut homoseksualni muškarac.

"To je pokazatelj koliko je borba za oslobođenje gejeva i lezbejki urgentna i koliko nam u suprotnom preti nasilje i istrebljenje", poručuju iz te nevladine organizacije.

"Svaka osoba zaslužuje da bude tretirana s poštovanjem i dostojanstvom"

Ambasada SAD u Crnoj Gori osudila je "nasilni napad" na pripadnika LGBTQI zajednice u Podgorici i pozvala vlasti da brzo reaguju kako bi osigurale da pravda bude zadovoljena.

"Svaka osoba zaslužuje da bude tretirana s poštovanjem i dostojanstvom, bez obzira na to ko je i koga voli", navela je ambasada na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: