Dramatično upozorenje direktora bolnice: Imamo još samo tri mesta

Beograd -- Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni.

Izvor: FoNet, Beta, RTS
Podeli
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog korona virusa 172 pacijenta, jedanaestoro dece i osam trudnica, najmanje 64 pacijenta su u jedinici intenzivne nege, a više od 40 zahteva mehaničku ventilaciju.

"Juče bilo 19 prijema, ostali smo samo sa tri slobodna mesta", rekao je Savić, navodeći da pacijenti brže razvijaju teške kliničke slike, a progresija upale pluća mnogo veća.

On je, govoreći ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su građasni shvatili "ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati".

"Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije", upozorio je Savić.

On je dodao da je za godinu dana ta bolnica lečila više od 4.000 pacijenata, a da je samo u septembru i delu oktobra u delimičnom ne-kovid režimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu