Milicija rastura, omladina organizuje, a "beli medved" je onaj ko nosi masku

Beograd -- Iz dana u dan korona brojke rastu, ali takođe iz dana u dan stižu vesti o razbijanju korona žurki. kako je to moguže?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Komunalna milicija
Foto: Komunalna milicija

Objašnjenja ima više, počev od toga da su se ljudi opustili, misleći da je virus pobeđen kada je stigla vakcina, pa do onoga da mere krše na taj način mladi, koji su najnedisciplinovanija kategorija stanovništva. Najnoviji trendovi među mladima, pa čak i srednjoškolcima, su tajne žurke u vikendicama, kao i žurke koje počinju u 16 časova.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac kaže za TV Prva da komunalci svakodnevno imaju takav problem, i da svakodnevno raste broj građana koji takve žurke prijavljuju što ga, kako kaže raduje, jer su građani mislili da ako nekoga prijave za kršenje mera, to predstavlja cinkarenje.

Međutim, veliki problem u rasturanju korona žurki i sankcionisanju neodgovornog ponašanja je činjenica da se pravno ne može goniti osoba koja se našla na ilegalnoj korona žurci s maskom na licu. Trenutno se, kako kaže Divac, pronalaze pravbi načini da se i takve osobe sankcionišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu