Selaković: Stavovi Fon Kramon nisu deo nemačke politike; "Svaki uspeh Srbije doživljava kao lični poraz"

Ministar spoljnih poslova Srbije ocenio je da stavovi izaslanice Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon ne odražavaju zvaničnu nemačku politiku.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

"Iz nekog razloga, a on po svemu sudeći leži u njenim bliskim vezama sa albanskom političkom vrhuškom u Prištini, gospođa Fon Kramon svaki uspeh Srbije doživljava kao lični poraz. Strast s kojom insistira na svom antisrpskom narativu je tolika da se obrušila i na neke od najuglednijih nemačkih političara koji u Srbiji vide uspešnu državu", naveo je Nikola Selaković.

U saopštenju za javnost, ministar, koji je upravo bio u poseti Nemačkoj, ističe da, "srećom, u Berlinu ima mnogo ozbiljnih političara koji prepoznaju i dostignuća i potencijale Srbije, kako na polju ekonomije, tako i na polju demokratije i ljudskih prava, a glasovi antisrpskih lobista su nečujni i u velikoj manjini".

"Zahvalan sam nemačkim domaćinima na otvorenim razgovorima, koji su uključivali i neslaganja po nekim pitanjima, ali u protekla dva dana smo, uveren sam, otvorili prostor za snaženje srpsko-nemačke saradnje i prijateljskih odnosa", rekao je Selaković.

Naglasio je da je Srbija bila i ostaje stub stabilnosti i motor ekonomskog razvoja čitavog regiona.

"Sve eventualne probleme u reformskom procesu pred nama otklanjaćemo u saradnji s partnerima iz EU, među kojima Savezna Republika Nemačka svakako zauzima posebno mesto", zaključio je šef srpske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu