"Ističe rok; otvorite granice"

Evropska komisija ponovila poziv svim zemljama članicama da se pridržavaju zajednički dogovorenih mera kada su u pitanju ograničenja na granicama u EU.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.03.2021.

13:46

Ilustracija: EPA-EFE/ Kelly Barnes

Komisija je prošle nedelje poslala pisma Nemačkoj, Belgiji, Mađarskoj, Danskoj, Finskoj i Švedskoj u kojima izražava zabrinutost zbog jednostranih mera na granicama koje se odnose na ulazak u te zemlje i izlazak iz tih zemlja, a koje su uvedene radi sprečavanja širenja virusa kovid 19.

Rok za odgovor ističe u ponedeljak. Nemačka i Belgija su već odgovorile, što mi pažljivo razmatramo, ali naša pazicija ostaje nepromenjena”, kaže portparolka Komisije Kristija Vigand.

U Briselu naglašavaju da su sve zemlje članice EU pristale na koordinisani pristup kad je reč o bilo kakvim restrikacijama slobode kretanja u Evropi.

”Preporuke su jasne i očekujemo da ih sve zemlje poštuju”, kaže Kristija Vigand.

Belgija je krajem februara zabranila svaki neesencijalni ulazak u zemlju i izlazak iz zemlje, dok je Nemačka postavila granične kontrole prema Austriji i Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: