BiH: Dogovorena raspodela vakcina iz donacije Srbije

Zavod za javno zdravlje Federacije BiH i kantonalni zavodi dogovorili su se danas koliko će kojem kantonu pripasti vakcina koje je Srbija donirala.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

19:53

BiH: Dogovorena raspodela vakcina iz donacije Srbije
FOTO TANJUG/ FOTO FENA/MER KAJMAKOVIC

Vakcine je pre dva dana dostavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kanton Sarajevo dobiće 1.050 vakcina, Tuzlanski 1.000, a Zeničko-dobojski 740, Hercegovačko-neretvanskom kantonu pripašće 550 vakcina, a Srednjobosanskom i Unsko-sanskom kantonu po 500, piše sarajevski Dnevni avaz.

Prema dogovoru, Livanjski kanton dobiće 250 vakcina, Zapadnohercegovački 200, Posavski 100 i Bosansko-podrinjski 50.

Vakcine proizvođača Astrazeneka namenjene su za imunizaciju zdravstvenih radnika i biće podeljene prema uhodanom algoritmu.

Kako Dnevni avaz navodi, u Zavodu još čekaju odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH u vezi sa doniranim vakcinama, koje ne zahtevaju poseban, već standardni način skladištenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: