Zagrepčani besni: Zar ne važi za sve?

Zagreb -- Sahrana gradonačelnika Zagreba Milana Bandića okupila je više od hiljadu ljudi, uprkos epidemiiološkoj meri zabrane okupljanja više od 25 osoba na otvorenom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

To je deo hrvatske javnosti oštro osudio, jer, kako kažu, mere bi trebalo da važe za sve. Postavlja se pitanje čemu mere, ako ih ni vlast ne poštuje.

Juče se, naime, na zagrebačkom groblju Mirogoj ponovila situacija sa nedavne sahrane Miroslava Tuđmana, kada se takođe okupio veliki broj ljudi.

Pulmolog Saša Srića iz zagrebačke kovid bolice Dubrava kaže da će rezultati tog okupljanja biti poznati kroz dve do tri sedmice.

Srića je gostujući na zagrebačkoj N1 tv rekao da je teško komentarisati takve događaje, posebno sahrane.

"Verujem da su svi hteli da odaju poštu, ali uprkos tome veliki broj okupljenih u ovoj situaciji mora da podstakne na razmišljanje hoće li se to odraziti na zarazu. Velik broj ljudi je imao maske, ali ih je bilo puno, rezultate ćemo videti”, rekao je Srića.

Srića kaže da mere na sahrani Bandića nisu poštovane.

"Znam da nije lako, ali moramo da suzbijemo emocije i treba znati da su mere beskrajno bitne. Zagovornik sam socijalizacije, ali ponegde se mere ne poštuju i to nas mora zabrinuti da ne bismo opet za dve sedice sve zatvarali", upozorio je Srića i dodao da mere važe za sve podjednako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu