Srbin uhapšen po poternici

Dokumentacioni centar Veritas saopštio je danas da je na frankfurtskom aerodromu uhapšen Savo Grnović.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 04.03.2021.

13:44

Srbin uhapšen po poternici
Foto: Deposit/ Chubakaster

On je uhapšen na osnovu međunarodne poternice koju je raspisao biro Interpola Zagreb.

Poternica je raspisana zbog navodno počinjenog ratnog zločina na području Banije u ratu devedesetih.

Prema Veritasovim saznanjima, optužnicom Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu iz oktobra 2018. godine Grnoviću se stavlja na teret da je, kao pripadnik specijalne jedinice milicije SAO Krajine u novembru 1991. godine u Petrinji iz vatrenog oružja usmrtio četvoročlanu porodicu Kozbašić, uključujući i njihovo dvoje dece od od osam i 13 godina.

Veritas navodi da je od supruge uhapšenog saznao da je Grnović znao za šta se tereti pred hrvatskim sudom, kao i da je svoju odbranu izneo u Beogradu, kada je tvrdio da nema nikakve veze sa tim delom, a da su to potvrdili i svedoci koji su, takođe po hrvatskoj zamolnici, saslušani pred beogradskim sudom.

Grnović se nije nalazio na spisku Državnog tužilaštva Hrvatske osumnjičenih, osuđenih i optuženih za ratne zločine sa stanjem na dan 30. juna 2017. godine, na kojem je bilo 1.396 imena, saopštio je Veritas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: