Čeka se sednica na kojoj će nas šokirati; svi pipci vode do ministra, slike leševa u telefonu starlete?

Beograd -- Dok predsednik Srbije ne iznese podatke o zločinima koji se stavljaju na teret Veljku Belivuku, beogradski mediji navode svoja saznanja o kriminalnim radnjama.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Peđa Milosavljević/ Starsport
Peđa Milosavljević/ Starsport

Podsetimo, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da se održi u ponedeljak, ali je predsednik Aleksandar Vučić rekao da se ona odlaže najkasnije do četvrtka, dakle danas, kako bi se završile sve pravne procedure neophodne da bi se neki podaci javnosti predstavili.

Dok predsednik Srbije konačno i ne iznese bar deo saznanja za koje je više puta istakao da su šokantni, Novosti navode, pozivajući se na svoje izvore iz istrage, da "pipci" Belivukove grupe dosežu i do jednog ministra u Vladi Srbije.

Taj list navodi da se do ključnih dokaza protiv kriminalnih grupa Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Darka Eleza, pored ostalih materijalnih tragova, došlo tokom veštačenja mobilnih telefona pripadnika ovih ekipa, ali i njihovih saradnika. Prema saznanjima "Novosti", u telefonu jedne od privedenih devojaka, a najverovatnije se radi o starleti, koje su saslušane u prostorijama SBPOK, pronađene i fotografije sakaćenja ljudi.

Ona je, kako se navodi, pristala na saradnju i za sada je na slobodi, ali se pored ostalog, tereti i da je deo ekipe koja je prala novac zarađen od Belivukovog i Miljkovićevog kriminala, koji su faktički postali ispostava Kavačkog kriminalnog klana u Srbiji.

"Ove fotografije su dostavljene i Tužilaštvu za organizovani kriminal. To su toliko monstruozni detalji, kao da su pripadnicima ove grupe uzor bili koljači Islamske države", naveo je izvor lista.

Krajnji cilj ove kriminalne grupe, kako mediji navode je da se oslabi moć predsednika Srbije a u jednom trenutku da ga i fizički uklone. Upravo oni su bili ti koji su nelegalno pratili i najbliže članove njegove porodice - sina Danila, brata Andreja i oca Anđelka, navode "Novosti".

"To su strašne stvari i podsećaju vas na ono što se dešavalo ovde ne tako davno, kada je ubijen premijer", istakla je jutros za TV Prvu ministarka Zorana Maihajlović, ističući da je suštinski sve to napad na državu jer predsednik jedne zemlje predstavlja državu.

Kokeza, Hrkalovićeva, ministar

U istrazi ovih sumnji policija je pokušala da ispita Slavišu Kokezu, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali i bivšu sekretarku MUP Srbije Dijanu Hrkalović. Ona je čak dva puta dovođena u policiju, ali je svaki put odbijala da odgovori na određena pitanja. Hrkalovićeva i Kokeza odbili su i da idu na poligraf o tim okolnostima.

Ipak, kako pišu Novosti, učesnici ovih nelegalnih radnji, a njihovi bliski saradnici ipak su progovorili. U tekstu se dodaje da Kokeza i Hrkalovićeva nisu jedini za koje se sumnja da su bili deo nečasnih radnji. "Ima tu i ministara, predstavnika pravosuđa i tužilaštva, kontroverznih biznismena, ali i vlasnika pojedinih medija i portala", pišu Novosti.

Navodi se da je "iz iste kuhinje išla optužba da Andrej Vučić kupuje zemlju po Vojvodini", a govorilo se pored ostalog, i o oranicama u Gakovu, a iza svega se krije drugi naprednjak. Reč je o ministru, koji je, prema poslednjim informacijama i saznanjima obaveštajnih službi, pravi vlasnik tog zemljišta, pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu