Kontrola u više od 300 objekata, u dva prekršene mere

U Beogradu je prethodne noći kontrola obavljena u više od 300 ugostiteljskih objekata, od kojih u dva nisu poštovane propisane mere za borbu protiv virusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

"Prethodna noć je bila mirna. Imali smo samo dve situacije u smislu da smo ispraznili dva lokala i sankcionisali lica koja su bila odgovorna za rad tih ugostiteljskih objekata", rekao je šef Odseka operativnog centra Komunalne milicije Nenad Lakić.

On je dodao da je jedan od tih lokala ispražnjen u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kada su u pitanju tržni centri, Lakić kaže da se u tim objektima poštuje radno vreme.

Naveo je da se poštovanje propisanih mera kontroliše svakodnevno bez obzira na to da li je u pitanju radni dan, vikend ili praznik i dodao da u noćnoj smeni na terenu bude između 10 i 20 komunalnih milicajaca, u zavisnosti od kapaciteta u tom trenutku.

Lakić je naveo da najveći broj ugostitelja poštuje mere, ali i ukazuje da ima sve više objekata koji nisu ugostiteljski, a koji se iznajmljuju za žurke.

On je rekao i da nije bilo mnogo slučajeva da objekti ponovo prekrše mere, ukoliko su već bili kažnjeni zbog toga.

"Dešavalo se da je neki objekat u periodu od skoro godinu dana dva ili tri puta bio sankcionisan, ali najčešći slučaj je da ako je ugostitelj jednom bio sankcionisan, da se to više nije ponavljalo", rekao je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu