Krivokapić: Izvinite što nisam nosio masku, moguće potpuno zatvaranje zemlje VIDEO

Podgorica -- Trenutna epidemiološka situacija u Crnoj Gori je zabrinjavajuća, a zdravstveni sistem je na granici izdržljivosti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Izvor: B92
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

Istakao je da problem nisu loše mere, već njihovo nepoštovanje i poručio da će doći do zatvaranja Crne Gore ukoliko mere ne daju rezultate u narednih deset dana.

On je, u javnom obraćanju građanima, istakao da su zdravstveni radnici, uprkos premoru, pravi heroji, koji izvršavaju sve zadatke i obaveze.

"Moramo da se držimo zajedno jer ovo nije pitanje Vlade, Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dela, to je pitanje svih nas", kazao je Krivokapić i poručio da zajedno moramo izaći iz bitke.

Da bismo izašli iz problematike, Krivokapić je istakao da se Vlada opredelila da se zemlja ne zatvara.

"Ako mere ne budu dale efekta u deset dana, nagovještavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore", kazao je Krivokapić.

Premijer se izvinio građanima što, u određenom vremenskom periodu, nije nosio masku.

"Razlog leži u činjenici da imam antitijela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi moramo da iskažemo. Da bismo svi jedni prema drugima brinuli, moramo da poštujemo mere, bez izuzetka", zaključio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu