Mediji: Kokezine malverzacije u Carini: Dobit od 60 miliona evra, policija već dugo vrši predistragu

Pripadnici MUP-a Srbije već izvesno vreme, po nalogu tužilaštva, vrše predistragu o milionskim malverzacijama u Upravi carina.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2021.

10:30

Mediji: Kokezine malverzacije u Carini: Dobit od 60 miliona evra, policija već dugo vrši predistragu
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Posebno je interesantna činjenica da postoje indicije da je u tome učestvovala, preko važnih sportskih i državnih funkcionera, čak i kriminalna grupa Veljka Belivuka, a posredstvom njega i grupa Dejana Stojanovića Keke.

Prema nekim nezvaničnim saznanjima, najmanje 60 miliona evra profitirala je ova grupa.

U Upravi carina je poslednjih nedelja došlo do velikih kadrovskih promena. Smenjen je direktor Miloš Tomić, a na njegovo mesto je došao Branko Radujko. Otkaz je pre nekoliko dana dobio i Nemanja Manjak, nekadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC, a kasnije savetnik u tom odeljenju.

"Manjak, koji je jako blizak određenim strukturama naprednjaka u beogradskom odboru ove stranke, pod posebnom je istragom istražnih organa. Postoje indicije da je sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, ali i Aleksandrom Nešovićem zvanim Baja, inače Kekinom bliskim saradnikom, ušao u posao sa otvaranjem carinskih skladišta. Navodno, Manjak i Kokeza su omogućili Nešoviću da dobije posao na tenderu za carinski terminal u Šimanovcima. U ovoj ekipi je još jedan Kekin saradnik A. D.", navodi izvor "Novosti" upoznat sa slučajem.

Posao je potom uziman od firmi koje su imale ranije sklopljene ugovore o skladištenju sa Carinom i prebacivan u objekte koji se vode na Nešovića. Ovo je samo vrh ledenog brega i u toku je prelistavanje dokumentacije u vezi sa svim malverzacijama na carini. Jer, postoje opravdane sumnje da su zahvaljujući zaleđini u Upravi carina, pojedinci u zemlju unosili svašta, bez ikakve kontrole.

"U Srbiju su ulazili prepuni kontejneri svega i svačega, a da uopšte nisu otvarani. Kamioni su samo prolazili. Ta roba nije carinjena, a pitanje je i šta je bilo sve u tim kutijama i kontejnerima", kaže izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: