"Vrh Komunalne milicije nije bio umešan"

Beograd -- Načelnik Komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac izjavio je da je sigurno da u organizovanje korona-žurki u Beogradu nije umešan vrh Komunalne milicije.

Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Pročitajte još:

Šta rade "korona" i "žurka" u istoj rečenici? "Ne podržavam vlasnike klubova, ali ih razumem" "Razbijena" još jedna žurka u Beogradu: 50 osoba bez maski uživalo u svirci

Divac je izjavio da ne može da kaže da li je pet komunalnih milicajaca uhapšeno danas zbog zloupotrebe službenog položaja u stvari uhapšeno zbog sumnje da su bili umešani u organizovanje ilegalnih žurki.

Divac je kazao da je ipak "naglo porastao" broj otkrivenih ugostiteljskih objekata koji prave žurke u Beogradu kada je i on lično učestvovao u noćnim patrolama komunalne milicije koje su kontrolisale sprovođenje mera, a koji pre toga nisu bili "otkriveni".

Prema njegovim rečima, samo za dva dana vikenda sredinom februara komunalna milicija je u Beogradu otkrila 20 objekata u kojima su pravljene ilegalne žurke i svi ti lokali su zatvoreni.

"Poslednje ti žurke smo našli na osnovu prijava građana. Pratimo koliko možemo i društvene mreže i objave na internetu. Naši ljudi obilaze grad, u civilu dolazimo do lokala i tako ih otkrivamo", rekao je Divac opisujući metode otkrivanja prekršioca epidemioloških mera.

Prema njegovim rečima, zbog organizovanja ilegalnih žurki u Beogradu do sada su pokrenuta tri krivična postupka, jedno lice je osuđeno na tri meseca zatvora, dva lica na uslovnu kaznu zatvora, dok se organizator ilegalne žurke koja je nedavno "razbijena" na Tašu nalazi u pritvoru.

Divac je naveo i da se pravna lica u takvim slučajevima kažnjavaju sa po 300.000 dinara a odgovorna lica sa po 50.000 dinara, dok se gosti za sada kažnjavaju samo ukoliko nisu nosili maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu