Kad će papa u Srbiju? "Bog sveti zna"

Poseta Pape Srbiji zavisi od niza faktora, rekao je sinoć patrijarh srpski Porfirije.

Izvor: RTS

Sreda, 03.03.2021.

07:12

Kad će papa u Srbiju?
Tanjug/Zoran Žestiæ

Patrijarh je u prvom intervjuu od ustoličenja na Svetosavskom tronu, u Upitniku RTS-a, istakao da, koliko je njemu poznato, do sada nije bilo nikakvih inicijativa Vatikana prema SPC u vezi sa posetom Pape, a ni obnuto.

"Patrijarh Irinej je govorio da bi to bilo dobro i korisno za odnos dveju crkava, ali da li i kada će to biti - Bog sveti zna", naveo je poglavar SPC.

Što se tiče pape Franje i odluke da formira komisiju za rasvetljavanje života Alojzija Stepinca, patrijarh kaže da je to bio veliki gest i veruje da će razgovori na tu temu biti nastavljeni.

Njegov utisak je da su se, kako kaže, nakon više sastanaka te komisije nekako gledišta svih strana približila, iako je svako ostao na svojim početnim pozicijama.

Zato smatra da, ako razgovor bude nastavljen, lakše će se pronaći put za dalje, koji će biti na korist i Srba i Hrvata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: