Kurti, Lajčak, zastava i mapa - a gde je sad tu tzv. Kosovo; Odakle sad zastava OVK? FOTO

Tokom sastanka Miroslava Lajčaka i Aljbina Kurtija u Prištini tema na društvenim mrežama bila je zastava. Ovog puta albanska.

Izvor: B92, Kosovo online
Podeli

Kako se ispostavilo, lider Samoopredeljenja koji je danima izjavljivao da mu dijalog s Beogradom nije među prioritetima ukoliko on bude novi predsednik vlade, već Kosovo i njegovi interesi, specijalnog izaslanika EU baš za taj dijalog dočekao je ne ni sa zastavom tzv. Kosova već sa zastavom Albanije.

Savetnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija Adilj Behramaj komentarišući činjenicu da na sastanku lidera Pokreta Samoopredeljenje i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka prostoriji nije bila kosovska zastava, rekao je da su se izgleda Lajčak i Kurti u nečemu ipak složili.

"Lajčaka i Kurtija ujedinila je neutralnost prema zastavi Kosova", napisao je Behramaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prošle sedmice tema je takođe bila mapa, odnosno karta koja se nalazila iza Lajčaka u trenutku dok je davao intervju za evropsku medijsku agenciju. Mediji su preneli komentare da je iza specijalnog predsatvnika EU bila zastava Srbije s Kosovom, ali je kasnije objašnjeno da je na mapi ipak nacrtana linija "razgraničenja".

Samoopredeljenje: Nije bilo nijedne zastave na sastanku Kurtija i Lajčaka

Nakon kritika na društvenim mrežama, da na sastanku lidera pokreta Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka nije bila istaknuta zastava Kosova, već samo Albanije, reagovala je ta stranka objavom slika sa sastanka na kome nije bila istaknuta nijedna zastava, prenosi Reporteri. Na fotografijama koje su objavilo Samoopredeljenje vide se Lajčak i Kurti kako sede za stolom u prostoriji u kojoj se ne vidi nijedna zastava.

Pomenutu fotografiju gde navodno sede Kurti i Lajčak u prostoriji gde je istaknuta samo albanska zastava, objavio je savetnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija Adilj Behramaj

"Lajčaka i Kurtija ujedinila je neutralnost prema zastavi Kosova", napisao je Behramaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kancelarija EU u Prištini reagovala je posle informacije tvrdnjom da ova vest nije tačna i da pomenuta fotografija nije zabeležena sinoć.

Kako su naveli iz Kancelarije EU, pomenuta vest koju su objavili mediji o sastanku Kurtija i Lajčaka uz samo albanska obeležja je "pogrešna i bazirana na slici koju je objavio gospodin Behramaj".

Kako se vidi na slici, koja je priložena sa pomenutiog sastanka, Aljbin Kurti je dočekao specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, bez zastave Albanije, ali na slici se ne vide ni obeležja Kosova ili EU.

A zastava OVK?

Kako se izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine sastajao danas u Prištini i sa predstavnicima vlasti, ali i opozicijom, usledio je i susret sa sada prvim čovekom Tačijeve Demokratske partije Kosova (DPK) Enverom Hodžajem.

Na fotografiji koju je objavio "Kosovo online", vidi se kako njih dvojica razgovaraju, ali i da se uz stranačku, zastavu takozvanog Kosova i Albanije, vidi i grb terorističke OVK. Iz iste kancelarije postoje fotografije i od juče, samo sa drugim sagovornicima, gde je grb jasno vidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu