Mlada majka preminula nakon abortusa u privatnoj klinici

Tridesetdvogodišnja D. T. iz Leskovca umrla je nepuna dva sata posle abortusa u jednoj leskovačkoj privatnoj klinici.

Izvor: JugMedija

Utorak, 02.03.2021.

12:31

Mlada majka preminula nakon abortusa u privatnoj klinici
Ilustracija: Depositphotos/ vilevi

Kako piše portal Jugmedija, abortus je izvršen iz zdravstvenih razloga, zbog čega je reagovala i policija, a naređena je i obdukcija. Iako je mlada žena preminula 23. februara oko 21.50 sati posle, za 21.vek, rutinskog hirurškog zahvata, obducent još nije porodici dostavio nalaze, dodaje taj portal.

D. T. je, kako se dalje navodi, morala je na kiretažu jer joj je tako savetavao upravo ginekolog.

"Operacija je trajala od pola sata do 40 minuta. Iz ordinacije je moja žena izašla polusvesna oko 20 sati, omamljena od totalne anestezije. Pomogao sam joj da uđe u automobil, malo smo vremena izgubili na kupovinu lekova i otišli kući. Međutim, nije joj bilo dobro. Ustala je uz moju pomoć da ode do toaleta i skoro da se onesvestila. Mislio sam da je zbog anestezije. Osvestio sam je, ali ubrzo mi je pala na ruke", rekao je suprug preminule.

Dok je pokušavao da je osvesti po drugi put, uspeo je da pozove njenog brata, koji je stigao veoma brzo. Tada je, kaže, stigla i hitna pomoć. "Iako je naš sin spavao u drugoj sobi, nešto je glasno progovorio u snu i tog momenta ona se osvestila i pitala me da li je to on. Odgovorio sam potvrdno, a ona se okrenula svom bratu i rekla: Čuvajte mi sina. To su bile njene poslednje reči", priseća se suprug i otac.

Hitna pomoć je prevezla ženu do Urgentnog centra, gde su lekari bezuspešno pokušali reanimaciju.

Iste večeri policiji je, po ustaljenoj proceduri, prijavljen slučaj, a sutradan je suprug preminule žene dao izjavu.

"Moja supruga je imala problem sa kičmom, a u poslednje vreme i sa jednom nogom, pa je išla na terapije u Niš. Međutim, kada je utvrđeno da je trudna, terapije su morale da prestanu pa su joj niški lekari preporučili mirovanje. Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi, koji joj je savetovao da se izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen", objašnjava.

Možda je, kaže, ginekolog bio u pravu u vezi sa trudnoćom, kičmom i rizikom po život, ali pre kiretaže, tvrdi, isti ginekolog nije uradio nikakve analize.

"Imala je malu oteklinu na nozi. To je trebalo ginekologu da bude signal. Krvna slika i kolor dopler bi otkrili i rizik za abortus", priča.

Iako obdukcioni nalaz još nije stigao, on je, kaže, načuo da je hirurški zahvat pokrenuo tromb, koji je iz noge otišao u pluća i izazvao smrt.

Kaže da mu je u policiji rečeno da će čekati obdukcioni nalaz, posle čega će proceniti da li ima dokaza za krivičnu prijavu, te da će ga obavestiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: