"Može da traje u nedogled; nedelju dana zatvaranja nije dovoljno"

Moramo da se ujedinimo u borbi protiv virusa, inače će trajati u nedogled, poručila je večeras ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen / B92
Foto: Printscreen / B92

Pročitajte još:

Pukla zvečka? "Jedino realno" policijski čas VIDEO

Ona je dodala da nedelju dana zatvaranja nije dovoljno ako se ne poštuju sve mere.

Kisićeva je gostujući na Televiziji “Vesti” rekla da je teško praviti balans, ali i da ako učimo iz iskustva drugih zemalja, možemo da vidimo da zatvaranja nisu dovela do takvih efekata kako se očekivalo i da moraju da se gledaju i ekonomski aspekti.

"Nedelju dana zatvaranja nije dovoljno, ukoliko se ne poštuju sve mere. Čak ni dve niti tri nedelje. Kada bi se čitav svet zatvorio na tri nedelje, osim najneophodnijih službi, virus bi nestao", rekla je ministarka.

Navela je i da kratkoročno zatvaranje nema nikakvog efekta i poručila da je pre za striktno poštovanje svih mera uz rigorozne kazne.

"Znamo kako se prenosi i znamo šta svako od nas može da učini da se ne zarazi. To ponavljamo više od godinu dana, i svima nam je to dosadilo. Čovek je socijalno biće i to nas razlikuje od drugih, tako da je to neophodno da bi normalno funkcionisali", rekla je Kisićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu