Donirane vakcine ipak nisu "lažne"

Nakon tvrdnji pojedinih bosanskohercegovačkih medija da su vakcine koje je donirala Srbija "lažne", oglasila sa i Agencija za lekove Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/ Marko Đoković
Foto: EPA/ Marko Đoković

Pročitajte još:

Vučić sleteo u Sarajevo i poručio: Lepo je da nas pomaze po glavi, ali ništa nisu dali FOTO/VIDEO

Ona je danas saopštila da su vakcine Astrazeneke proizvedene u Indiji iste kao i one u Evropskoj uniji.

Građani Srbije i predsednik Aleksandar Vučić donirali su danas Federaciji BiH 5.000, odnosno 10.000 doza vakcina Astrazeneke, a ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković je zatražila da te vakcine, proizvedene u Indiji, budu dodatno proverene, uz tvrdnje da je reč o cepivima za siromašne, koje je i BiH mogla sama da nabavi.

Pomoćnik direktora za kontrolu lekova u Agenciji za lekove BiH Alija Uzunović je rekao da se formalna provera i davanje odobrenja za upotrebu vakcina u BiH može završiti do kraja ove sedmice.

"Situacija zahteva hitnost i tako ćemo i postupati. Uzorak vakcine je stigao i radimo već na ovom predmetu. Nedostaje nam neka dokumentacija, ali sve će biti završeno u što kraćem vremenu", pojasnio je Uzunović.

Srpski član Predsedništva BiH oštro je kritikovao izjavu Turkovićeve, uz ocenu da je "nepotrebna i glupa" i da ne doprinosi poboljšanju odnosa u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu