"Zamislite tu dozu bezobrazluka, sit sam...mi nismo rođaci sa sela" VIDEO

Upitan da li Srbija, koja deli vakcine u regionu, radi posao EU, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da mu ne pada na pamet da radi posao EU.

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2021.

11:35

Tanjug/Instagram buducnostsrbijeav

"Mi se ponašamo normalno kao komšije i prijatelji i ne tražimo ništa, samo zahvalnost. Zamislite tu dozu bezobrazluka, kada EU donira nešto i daje - onda je to solidarnost i to je dobro, a kada vi uradite ono što oni nisu, onda ste vi dominantni. Kakva je to bolest? Sit sam tih šupljih priča", rekao je Vučić.

On je na sarajevskom aerodromu, gde je u ime Srbije BiH donirao 5.000 doza vakcina, konstatovao da ni Srbija ni BiH ništa nisu dobili iz Kovaks programa. "Kada ih dobijemo, reći ćemo hvala, ali kad dođu, tamo u maju", rekao je Vučić.

Upitan i da prokomentariše primedbu bosanskohercegovačke ministarke da su vakcine koje je Srbija donirala BiH lažne i namenjene za siromašne, Vučić je podsetio da je pre nekoliko minuta, obraćajući se medijima, rekao da mogu da traže koje hoće i da će ih dobiti.

"Nije problem u tome, već u tome što kad god je u pitanju Srbija, ili ja kao Aleksandar Vučić, mora da postoji nešto što ide u direktne i 500 pobočnih stvari koje će neko da izgovori kako su nam namere drugačije", rekao je on.

Upitan da komentariše izjavu ministarke Turković, koja je iz SDA Bakira Izebegovića, da su donirane vakcine Srbije Federaciji BiH za siromašne, da su jeftine i da je BiH mogla da ih nabavi, jer su lako dostupne, Dodik je rekao da je takva izjava nepotrebna u trenutku dok Predsedništvo BiH, koje je zaduženo za spoljnu politiku zemlje, razgovara o saradnji sa Srbijom.

"Izjava ministarke je glupa i nepotrebna. Ta izjava nije prva i nije jedina... ona je u poslednje vreme poznata po tome na koji način reaguje što se tiče spoljnopolitičkih pitanja i odnosa u samoj BiH", naveo je Dodik.

Vraćajući se na priču o Kovaks programu, predsednik Srbije je rekao i da je plan bogatih bio da vakcinišu i kučiće i mačiće, pa je upitao i šta će im toliko vakcina. Mislili su, dodao je on, da će sirotinja da propadne, a oni da se uspeju. "Ali mi smo pokazali da smo sposobni i da nismo ni u čemu slabiji od njih, niti gluplji."

"Zaostajemo u tehnološkom smislu, ali dajte da ih stignemo, da ne budemo rođaci sa sela, kog stalno tapšu po glavi", istakao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: