Verbalni okršaj Dačića i Palme u skupštini: "Nemojte da se plašimo packi kad nešto pitamo"

Ivica Dačić odbio je danas predlog poslanika Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Foto b92/J.J
Foto: Foto b92/J.J

Pročitajte još:

Prolećno zasedanje Skupštine Srbije u toku; Dačić odbio predlog da prekine sednicu FOTO/VIDEO

Vujić je kazao da se prethodnih dana apeluje da se smanji broj kontakata zbog epidemije koronavirusa, te da bi možda poslanici, kojih ima 250, trebalo da budu primer.

"Molim vas da budemo primer i da pokažemo da ćemo prvi da se pridržavamo svih mera. To ne znači da mi izbegavamo rad i posao. Da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje i da radimo drugačije?", pitao je Vujić.

"Ja ne znam zašto vi iz SPS-a aplaudirate?", upitao je Dačić i istakao da Narodna skupština nije dobrovoljno vatrogasno ili pevačko društvo, već vrhovno zakonodavno i predstavničko telo u Srbiji.

"Pa da li vi mislite da mi sad ne treba da radimo kada je to neophodno? Apsolutno odbijam vaš predlog, bez obzira što smo iz iste koalicije, smatram da je predlog apsolutno neodgovoran i populistički. I to kažem svim poslanicima", rekao je Dačić.

Odgovor se nije dopao Palmi koji se javio za reč i zamerio Dačiću na tonu kojim se obratio njegovom poslaniku:

"Odgovor je mogao da bude "može" ili "ne može". Nemojte sad da se plašimo kad nešto treba da pitamo da ne dobijemo packe. Ovo pitanje ne zaslužuje packe, već kulturan odgovor", rekao je Marković.

"Gospodine Markoviću, kada je reč o važnim političkim pitanjima, trebalo bi da se ipak konsultujemo unutar naše koalicije. S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština ", odgovorio je Dačić, posle čega su poslanici JS, predvođeno Palmom, izašli iz sale.

Dačić je poručio da su poslanici tu da rade u interesu naroda i države.

"Ja ću zakazivati sednice sve dok za to postoje uslovi, čak i kada svi ostali ne mogu, mi moramo, zato što smo mi od naroda izabrani za to", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu