Pašinjan: Bio sam obmanut

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan povukao je danas svoju kontroverznu tvrdnju o delotvornosti ruskih raketa iskander tokom sukoba u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.03.2021.

18:23

Pašinjan: Bio sam obmanut
Foto: EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV/

Pašinjan je priznao da je to izjavio jer je bio obmanut, prenosi AP.

Političke tenzije u Jermeniji porasle su nakon što je Pašinjan otpustio zamenika načelnika Generalštaba vojske, koji je ismejao premijerovu tvrdnju da je samo 10 odsto ruskih raketa Iskander, koje je Jermenija koristila u sukobu, eksplodiralo pri udaru.

Prošle nedelje je rusko Ministarstvo odbrane zamerilo jermenskom lideru zbog kritika rakete iskander, koje vojska hvali kao vrhunsko oružje visoke preciznosti.

Ruska vojska rekla je da je bilo "zbunjujuće" čuti Pašinjanovu tvrdnju, jer Jermenija u sukobu nije koristila rakete iskander.

Opozicioni protesti na kojima se zahteva Pašinjanova ostavka utihnuli su tokom zime, ali su se intenzivirali prošle nedelje usled raskola između njega i vojnih lidera zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: