"Dragi sugrađani, znam da među vama i dalje ima onih koji ne veruju u vakcine..."

Predsednik Gane Nana Akufo-Ado apelovao na građane da ne slušaju teorije zavere koje kruže oko vakcina protiv koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.03.2021.

08:19

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

"Dragi sugrađani, znam da među vama i dalje ima onih koji ne veruju u vakcine. Ima i onih koji su izrazili sumnju u efikasnost, a neki se priključuju teorijama zavere u kojima se kaže da su vakcine napravljene da zbrišu sa lica zemlje afričku rasu. To je daleko od istine", izjavio je Akufo-Ado uoči vakcinacije koja počinje u utorak.

Predsednik Gane je stanovništvu poručio da vakcine neće promeniti DNK.

"Vakcina nam neće promeniti DNK stukturu, neće vam umetnuti neki uređaj za praćenje, niti će izazvati sterilnost kod muškaraca i žena", dodao je.

Gana je prva zemlja koja je dobila vakcine kao deo globalnog Kovaks programa Ujedinjenih nacija kojim se predvidja da se obezbede doze siromašnijim zemljama. Ova afrička zemlja sa 31,5 miliona stanovnika je zasad dobila 600.000 doza vakcine AstraZeneke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: