Dačić pozvao stranke: Ko hoće, neka odredi dva predstavnika

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao stranke koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da odrede po dva stalna predstavnika.

Izvor: FoNet, Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC bs
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC bs

Podsetimo, jutros je počeo međustranački dijalog pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, uz posredovanje Evropskog parlamenta, i to video-konferencijskom vezom.

Video-konferencijom predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta Dejvidom Makalisterom počela je druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Dačić je sve stranke pozvao da predlože predstavnike i platforme za dijalog, kao i da imenuju po dva stalna predstavnika koji će u dijalogu učestvovati od početka do kraja.

Dačić je novinarima posle video-sastanka sa predstavnicima Evropskog parlamenta rekao da se ovaj poziv odnosi i na stranke koje ne žele međunarodno posredovanje.

On je naveo da će se u narednih nekoliko nedelja znati detalji o formatu sastanka, temama i kada će zvanično početi prvi sastanak druge faze ovog dijaloga.

Navodeći da se dijalog obavlja po ranije utvrđenim pravilima kojima je definisano da se učesnici medijima obraćaju tek na kraju, kada se postignu dogovori, Dačić je rekao da će zbog toga danas govoriti samo o tehničkim pitanjima.

Na današnjem onlajn sastanku učestvovali su pored Dačića i Makalistera, evroparlamentarci Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu