Afera trese Grčku - pljušte ostavke

Atina -- Portparol grčke vlade Kristos Tarantilis podneo je ostavku pozivajući se na "porodične razloge", dok su vlasti na meti zbog afera o silovanju maloletnika.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis

Tarantilis (57) je u pismu upućenom premijeru Kirijakosu Micotakisu naveo da iz porodičnih razloga ne može više da bude portparol vlade, ali da će ostati poslanik vladajuće konzervativne Nove demokratije.

Tarantilis je portparol postao pre manje od dva meseca, početkom januara tokom kozmetičke rekonstrukcije Vlade, a na tom mestu će ga naslediti Aristotelija Peloni, njegiva dosadašnja zamenica.

Desničarska vlada je na meti kritika opozicije i medija koji optužuji vlasti da žele da zataškaju slučaj smenjenog direktora grčkog Narodnog pozorišta Dimitris Linjadis, koga je imenovala vlada. On je u pritvoru, optužen za dva silovanja maloletnika.

Levičarska opozicija i mediji zahtevaju ostavku ministarke kulture Line Mendoni koja je imenovala Linjatisa za direktora pozorišta.

U Grčkoj se poslednja dva meseca povećava broj prijava i istraga slučajeva seksualng zlostavljanja u oblasti sporta i kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 451 idi na stranu