Policija ubila devet demonstranta, više ranjenih FOTO

Policija u Mjanmaru otvorila je danas vatru na demonstrante i ubila njih devetoro, a ranila više ljudi koji su protestovali.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Policija je otvorila vatru na demonstrante u gradu Daveju, ubila jednog demonstranta i ranila nekolicinu drugih, izjavio je političar Kjav Min Htike.

Policajci su pucali na demonstrante i u Jangonu, gde je jedan čovek primljen u bolnicu sa teškom povredom grudnog koša, a nešto kasnije je preminuo, preneli su lokalni mediji.

Poginulih je bilo i u gradu Mandalaju.

Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Kao i prethodnih dana, policija je i danas koristila vodene topove, suzavac i pucala iz vatrenog oružja, iako je lider hunte general Min Aung Hlaing izjavio da snage reda primenjuju "minimalnu silu" protiv demonstranata.

U Mjanmaru vlada haos već mesec dana, od kako je vojska izvršila državni udar i pritvorila izabranu predsednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne prevare na izborima u novembru.

Foto:  EPA-EFE/LYNN BO BO
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Neke zapadne zemlje uvele su vojnoj hunti ograničene sankcije i osudile puč koji je izvela vojna hunta.

Po svemu sudeći, hunta je odlučna da primenom sile zadrži vlast i odupre se masovnim protestima, kao i građanskoj neposlušnosti koja se odražava i na rad državnih službi, lokalne administracije, medija, zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 451 idi na stranu