Haradinaj Stubla optužuje: Samo mrtav Albanac za Srbiju je dobar Albanac

Povodom tužbe protiv predsednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafe za isticanje albanske zastave, oglasila se Meljiza Haradinaj Stubla.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 28.02.2021.

09:18

Haradinaj Stubla optužuje: Samo mrtav Albanac za Srbiju je dobar Albanac
Ilustracija: Hybrid Gfx/ Shutterstock

Ona je poslala otvoreno pismo ambasadorima zemalja Kvinte u Beogradu i kako navodi, savezničkim državama u Savetu Bezbednosti UN, u kome između ostalog optužuje predsednika Aleksandra Vučića da nastavlja Miloševićevu doktrinu prema kojoj je "samo mrtav Albanac za Srbiju dobar Albanac", prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj Stubla smatra da je tužba Srbije protiv Mustafe bez presedana i neprihvatljiva, kao i flagrantno kršenje ljudskih prava.

"Mustafu optužuje država, koja još uvek ima prljave ruke od ratova izazvanih u regionu protiv svih nesrpskih zajednica“, napisala je Haradinaj Stubla.

Ministarka spoljnih poslova u tehničkom mandatu uputila je otvoreno pismo ambasadorima Kvinte u Srbiji i kako je navela, savezničkim zemljama Saveta bezbednosti UN i međunarodnim organizacijama za ljudska prava.

U pismu ambasadorima Kvinte u Beogradu, Haradinaj Stubla optužuje Srbiju za šovinističku i rasističku politiku prema Albancima, a predsednika Vučića da nastavlja sprovođenje Miloševićeve doktrine iz prošlog veka.

Podsetimo, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, Ragmi Mustafa potvrdio je da je primio poziv suda u Vranju, zbog isticanja albanske nacionalne zastave 28. novembra 2020. novembra u sedištu Saveta i dodao da smatra da je u Srbiji "legalizovan" govor mržnje prema Albancima, prenosi Kosovo Pres.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da je po drugi put optužen za isticanje albanske zastave u prostorijama Nacionalnog saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: