Izrael ostao bez broda - nakon vazdušnog napada SAD VIDEO/FOTO

Na izraelskom teretnom brodu koji je plovio sa Bliskog istoka, dogodila se eksplozija.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2021.

10:13

Izrael ostao bez broda - nakon vazdušnog napada SAD VIDEO/FOTO
Ilustracija: EPA / HEIDI LEVINE / POOL

Još se ne zna uzrok, što je izazvalo zabrinutost za bezbednost brodova koji plove u tom regionu u jeku porasta napetosti na relaciji između SAD i Irana.

"Indipendent" piše da je neobjašnjiva eksplozija pogodila izraelski brod dok je plovio u Omanskom zalivu.

U saopštenju Službe za pomorske operacije Velike Britanije, brod i posada su bezbedni, ali primorani da uplove u najbližu luku u Omanskom zalivu. Iako su uzroci eksplozije zasad neobjašnjeni, iz pomorske obaveštajne firme "Drajad Global" kažu da je veoma moguće da je uzrokovana "asimetričnom aktivnošću iranske vojske", preneo je "Indipendent". Iran još nije komentarisao incident, izvestio je AP.

Ovaj incident je podsetio na leto 2019. godine kada se na istom području dogodio niz napada za koje je američka mornarica optužila Iran, što je zvanični Teheran to negirao. U međuvremenu, američki predsednik Džozef Bajden je naredio bombardovanje lokacija koje kontrolišu pro-iranske snage u Siriji, pokušavajući istovremeno da oživi nuklearne pregovore sa Iranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: