Hitna odluka - smenjeni šefovi policije u Nikšiću; Abazović: Apelujem FOTO

Nikšić -- V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin smenio je jutros načelnika Centra bezbednosti Nikšić Tihomira Goranovića i komandira stanice Nikšić Darka Mađarića.

Izvor: B92, RTCG
Podeli
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Pročitajte još:

Napad u Nikšiću: "Njihov partner je Belivuk; tukli su ga šipkama dok nije pao u nesvest" VIDEO

On je sa njima obavio razgovor i doneo odluku da u narednom periodu obavljaju druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Do imenovanje načelnika Centra bezbednosti Nikšić ove poslove će obavljati rukovodilac Stranice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Herceg Novi Dragoljub Peković, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pripadnici Uprave policije neće biti akteri dnevnopolitičkih dešavanja, a posebno ne u kontekstu usložnjavanja političkih prilika jer je Uprava policije kao institucija iznad svakog pojedinca, te je u skladu sa tim navedena odluka doneta", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Tenzije u Nikšiću rastu u kamanji uoči lokalnih izbora koji su zakazani za 14. mart.

Abazović podržao

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović podržao je odluku v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da smeni načelnika i komandira nikšićke policije, saopštio je tokom posete gradu pod Trebjesom.

On je pozvao na mir i dostojanstvenu atmosferu uoči lokalnih izbora u Nikšiću i kazao je da će se Vlada potruditi da svojim delovanjem doprinese tome.

Abazović je posetio Nikšić nakon sinoćnjeg napada na aktivistu koalicije „Za budućnost Nikšića“ Luke Trebješanina. Kazao je da Vlada osuđuje napade na bilo koga, bez ikakve razlike.

„Vlada osuđuje svaki vid nasilja nezavisno prema kome se dešava. Apelujemo da se otkriju nalogodavci“, kazao je Abazović.

Istakao je da je nekoliko ministara planiralo da dođe u bolnicu kako bi posetili Trebješanina.

„Danas je bila ideja nekoliko ministara i mene da posjetimo aktivistu Demokratskog fronta koji je sinoć napadnut. S obzirom na to da je Luka Trebješanin napustio bolnicu i da je sada kući, ministri su odlučili da ipak ne dolaze. To ne znači da ne ukazuju podršku svima koji su sasvim nepravedno dovedeni u situaciju da se na njih fizički nasrće. Moj je apel svima da budemo mnogo odgovorniji, da ove dvije nedjelje provedemo u miru, da građani slobodno glasaju za onog za koga misle da će najbolje odgovoriti potrebama građana Nikšića“, kazao je Abazović.

Smatra da je smjena načelnika nikšićkle policije i komandira Tihomira Goranovića i komandir Darka Mađarića dokaz profesionalnog odnosa prema poslu v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

„Ukoliko ne može u određenom periodu da se odgovori zahtjevima iz subjektivnih ili objektivbnih razloga, ja u taj dio ne ulazim. Ovo je mjera koju podržavam i aktivnosti Uprave policije i novog direktora apsolutno su u skladu s onim što treba da bude politika Vlade Crne Gore. Tako ćete vi imati novog čovjeka na čelu policije“, kazao je on.

Dodao je da se nada smanjenju tenzija.

„Ukoliko bude bilo potrebe za preduzimanjem još nekih aktivnosti, Uprava policije, ANB su spremni. Mi ćemo koordinirati nekoliko stvari u narednom periodu koje imaju za cilj da u potpunosti uspostave kontrolu nad bezbjednosnom situacijom. Zaista ne bih volio da nekim neodgovornim izjavama dolivam ulje na vatru“, dodao je on.

Istakao je da nije nikakva vanredna situacija u Nikšiću.

„Građani su prilično veseli, imaju ekonomskih problema. Apelovao bih na sve da ove dvije sedmice provedemo u demokratskoj atmosferi“, zaključio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu