Napad u Nikšiću: "Njihov partner je Belivuk; tukli su ga šipkama dok nije pao u nesvest" VIDEO

Nikšić -- Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da je Demokratska partija socijalista Mila Šukanovića spreman na sve.

Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandić je govorio na vanrednoj konferenciji za novinare povodom napada na Luku Trebešanina u Nikšiću

"Ovo što se desilo doživeo sam i lično, jer, Luka je sin mog brata od tetke Aca Trebješanina, što nije bila nepoznanica napadačima. Od policije očekujemo da se u roku od nekoliko sati otkriju počinioci, a ako se to ne desi bićemo sigurni da iza svega stoji šef režima Milo Đukanović, koji preko svojih kriminalnih hordi želi da utera strah Nikšićanima", rekao je Mandić.

On je optužio DPS da je njohov partner Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja., čija grupa je uhapšena u Srbiji, a o čemu je danas za televiziju Prva govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Njihov partner je Belivuk koji je upravo na ovaj način hteo da pomogne kampanju DPS-a", naveo je Mandić.

On je o odluci v.d. direktora policije Zorana Brđanina da smeni načelnika Centra bezbednosti Tihomira Goranovića i komandira stanice policije Darka Mađarića kazao da je ostalo nejsno na koje su to mesto postavaljena ova dvojica službenika.

"Tražimo odgovor na pitanje da li su oni napredovali u službi, ili su zaista smenjeni? Trebalo je suspendovati Goranovića i Mađarića, uzeti im službeno naoružanje, policijske značke i pokrenuti utvrđivanje odgovornosti", rekao je Mandić.

Mandić je u objaćanju opomenuo državne organe da porade na slučaju napada.

"Ako se u toku dana ne otkriju napadači na Luku Trebješanina, znaćemo se zaštiti. Luka nije repa bez korena. I on ima prijatelje, drugove, braću koji su spremni na žrtvu. Luka je na svoju ruku izašao iz bolnice i trenutno daje izjavu u policiji. Duboko je povređen onim što je doživeo u svom gradu. Napadom na njega sinoć je našoj koaliciji poslata jasna poruka. Tukli su ga šipkama i nogama po glavi i celom telu, prskali sprejem. Kada je pao na asfalt bio je u nesvesti", kazao je Mandić.

Marko Kovačević, nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića podsetio je da se na društvenim mrežama već izvesno vreme crtaju mete članovima koalicije i njihovim porodicama.

"Po saznanjima iza svega stoji policajac Danilo Janjušević. Vređali su mi sestru i čak devetomesečnog sina. Ali neće nas uplašiti", poručio je Kovačević.

Lideri koalicije su potom prošetali ulicama Nikšića i gradskim Trgom slobode obišli mlade aktivste, dok im je uz put stizala podrška od prisutnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu