Vođa "Alkatraza" se žalio da mu nije dobro u pritvoru; "pao" zbog oružja FOTO

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (38) rekao je danas tužilaštvu da se ne oseća dobro.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2021.

14:37

Vođa
Foto: MUP Srbije

On je rekao da nije u stanju da iznese svoju odbranu povodom oružja koje je pronađeno u stanu na Paliluli koji koristi, pa je njegovo saslušanje odloženo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da mu odredi pritvor, jer je više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada osumnjičen, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njemu je potom i određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ssobić će biti saslušan u daljem toku postupka.

On je juče uhapšen pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.
Foto: MUP Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: