Uhapšeni u Budvi, držali nedozvoljeno oružje i eksplozivne materije

Trojica državljana Danske i jedan iz Crne Gore uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

16:00

Uhapšeni u Budvi, držali nedozvoljeno oružje i eksplozivne materije
boyphare/ Shutterstock

Pobjeda je objavila da su uhapšeni danski državljani Tomi Ra Frost (37), Habibulah Rahimi (36) i Per Lausten (24) i Andrijevčanin Marinko Rajović.

Policija je postupajući po informaciji Interpola da u Budvi borave pripadnici danske kriminalne grupe "Lojal tu familija", izvršila pretres četiri iznajmljena stana, navodi taj list.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

"Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a kar vozila koje koriste ova lica", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio-stanice, određena količina opojne droge, te dron.

"Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle", saopštili su iz policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: