BiH: Dobra odluka Srbije

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković pozdravila odluku Vlade Srbije o davanju saglasnosti za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru.

Izvor: FoNet

Petak, 26.02.2021.

11:32

BiH: Dobra odluka Srbije
Tatiana53/depositphotos

"Otvaranje novog diplomatsko-konzularnog predstavništva naše zemlje je prilika za unapređenje odnosa", napisala je Turković na tviteru o odluci Vlade Srbije od četvrka.

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović prošle godine razgovarao je s gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcom o otvaranju konzulata, podseća Klix.ba.

Tom prilikom je Džaferović izjavio da će se otvaranjem konzulata unaprediti saradnja Bošnjaka iz BiH i Bošnjaka koji žive u drugim državama.

Turković je na sastanku sa ambasadorom Srbije u BIH Aleksandrom Đorđevićem prošle godine, rekla da bi konzulat značio unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, a ovo je bila i tema sa bivšim šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: