Keljmendiju blokiran stan u Podgorici

Podgorica -- Uprava prihoda Crne Gore blokirala je stan u Podgorici, koji pripada osuđenom kosovskom narko-bosu Naseru Keljmendiju, zbog neplaćenog poreza, piše Dan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Ko je Naser Keljmendi? Na njegovoj listi Haradinaj, Naser Orić... VIDEO

Podgoričkom dnevniku je to saopšteno iz Uprave prihoda u odgovoru na pitanje zašto se Keljmendiju, koji je osuđivan za trgovinu drogom, ne naplaćuje poreski dug.

Iz Uprave prihoda su Danu rekli da Keljmendi bez saglasnosti ovog organa ne može da raspolaže nekretninom u Podgorici.

Prema podacima Uprave prihoda, Keljmendi na osnovu poreza duguje 3.208,28 evra.

Dug je, kažu, izmiren u postupku prinudne naplate uspostavljanjem hipoteke nad nepokretnošću poreskog dužnika.

Prema informacijama Uprave prihoda, Keljmendi duguje i nešto manje od 1.000 evra za porez iz 2006. koji nije plaće ni nakon uručenja rešenja o utvrđivanju poreske obaveze, kao ni nakon zaključka kojim je pokrenut postupak prinudne naplate.

Zato je, precizira se, donet zaključak o obezbeđenju poreskog potraživanja uspostavljanjem hipoteke na stambenom prostoru koji je procenjen na 47.600 evra.

“Samim tim, poreski dužnik ne može otuđiti nepokretnost bez saglasnosti Uprave prihoda", saopšteno iz Uprave prihoda.

Napominju da Keljmendi nema prijavljeno zaposlenje u Crnoj Gori, pa poresko potraživanje od njega nije bilo moguće naplatiti prinudnom naplatom iz ličnog primanja. Naser Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posedovanja droge.

Istovremeno je oslobođen optužbi za organizovani kriminal i za ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu. Keljmendi je do 1999. godine živeo u Peći, a posle rata se preselio u Sarajevo, gde je doveden u vezu sa mnogim tamošnjim kriminalnim strukturama.

On je 2012. godine pobegao iz Sarajeva, neposredno pred policijsku akciju „ Lutka“, kada je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu